Σύνδεση Εγγραφή
  • komiko
  • ellhnikh-logotexniar
  • klassiki-erevnhtes-banner

Το αμάρτημα της μητρός μου & Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως

Όχι Γνώμες πελατών
Τελικό ποσό: 3,00 €
Τελικό ποσό: 3,00 €
Προϊόν σε απόθεμα ISBN: 978-960-417-512-3
Συγγραφέας:
Βιζυηνός Γεώργιος
Το Αμάρτημα της Μητρός μου είναι ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με δύο βασικά πρόσωπα: τον αφηγητή και τη μητέρα του. Η ιστορία του Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως, εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, πάνω σε ένα εν κινήσει ατμόπλοιο.
Πίσω στο: Εμπειρία

 

Ο Γεώργιος Βιζυηνός θεωρείται ο πατέρας του ελληνικού διηγήματος. Είχε την ικανότητα να παρατηρεί προσεκτικά τους ανθρώπους, να μελετά σε βάθος τον χαρακτήρα τους και να κάνει μια ξεχωριστή ψυχολογική ανάλυση που εντυπωσιάζει ακόμη και στις μέρες μας. Η αφήγησή του, σε γλώσσα καθαρεύουσα, είναι ιδιαίτερα ζωντανή και καλοδουλεμένη, ενώ επιλέγοντας τη δημοτική για τους διαλόγους του, τους κάνει ρεαλιστικούς και περισσότερο παραστατικούς.

Το Αμάρτημα της Μητρός μου είναι ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με δύο βασικά πρόσωπα: τον αφηγητή και τη μητέρα του. Η ιστορία ξεκινά με τη μάνα και την άρρωστη κόρη της, την Αννιώ, η οποία λόγω της ασθένειάς της έχει αποσπάσει την ολοκληρωτική προσοχή της μητέρας, με αποτέλεσμα τα τρία αδέρφια της να νιώθουν παραμελημένα. Όταν η Αννιώ πεθαίνει, η μάνα τους υιοθετεί μια ψυχοκόρη, που τη φροντίζει σαν να είναι δικό της παιδί, χαρίζοντάς της όλη της τη στοργή. Όταν την παντρεύει, υιοθετεί ακόμη ένα κοριτσάκι, πράγμα που προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες των γιων της. Στην επιμονή τους, η μάνα υποκύπτει και τους αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για το τρομερό μυστικό της…

Η ιστορία του Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως,  εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, πάνω σε ένα εν κινήσει ατμόπλοιο. Ο αφηγητής συναντά έπειτα από χρόνια ένα γνωστό του κορίτσι, που τώρα έχει γίνει μια γοητευτική και πρόσχαρη δεσποινίδα, και μοιράζεται μαζί της στιγμές και συζητήσεις, διανθισμένες με έναν υποβόσκοντα ερωτισμό. Καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο πατέρας της κοπέλας, ένας άντρας που προσπαθεί να κρύψει την πνευματική του ανεπάρκεια επιδεικνύοντας την οικονομική του υπεροχή και χρησιμοποιώντας πομπώδεις εκφράσεις στον κοινότοπο λόγο του. 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Best Sellers

978-960-368-312-4
Κόναν Ντόυλ, σερ Άρθουρ
6,00 €
978-960-299-555-6
Γιάννης Σμυρνιωτάκης
15,00 €
test
Γιάννης Σμυρνιωτάκης
6,00 €
978-960-299-512-9
Βενετούλιας, Μιχάλης
6,00 €
    

Για συγγραφείς
Υποβολή ανέκδοτων έργων
Ελληνικά βιβλία σε άλλες γλώσσες

Δημοσιογράφοι-ΜΜΕ
Δημοσιεύματα
Συνεντεύξεις συγγραφέων
Εκδηλώσεις
Επικοινωνία για χρήση περιεχομένου

Ακολουθήστε μας

Facebook Logo Youtube google-plus-logo 
 

Για εκπαιδευτικούς & σχολεία
Εγγραφή σχολείων
Εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία
Εκδηλώσεις στα σχολεία
Προτάσεις βιβλίων για κάθε τάξη
Βραβευμένα βιβλία
Βιβλία με εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Ευέλικτη ζώνη-Ώρα φιλαναγνωσίας
Εγκεκριμένα από το Υπουργείο παιδείας
Επικοινωνία για χρήση περιεχομένου

Paypal Logo Transparent png format large size

 

ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
Δ.  Δερβενίων 38, Αθήνα
Τ.Κ.  106 81
Τ.  210 38 06 137

Θεσσαλονίκη
Δ.  Τσιμισκή 43, Θεσσαλονίκη
Τ.Κ.  546 23
Τ.  2315 519 207

cardlogos
©ΝΙΚΗ Εκδοτική ΑΕ | εκπτωτικό κέντρο βιβλίου  NIKH logo mini small |  Κατασκευή  logo hector solutions  |  Φιλοξενία logo hshost
Top