Σχετικά με εμάς

Πενήντα χρόνια πάντα μπροστά!

Ο ιδρυτής των εκδόσεων ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ, ο Γιάννης Σμυρνιωτάκης (1935-2015)

Το 1972 ο Γιάννης Σμυρνιωτάκης, ιδρυτής των ομώνυμων εκδόσεων, έγραψε και εξέδωσε το βιβλίο Η Τεχνική των Εκθέσεων. Έως το 2015 ακολούθησαν επιπλέον 282 σχολικά βοηθήματα, μέσω των οποίων καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας συγγραφέας στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και άλλα βιβλία ποικίλου περιεχομένου.

Το 2022 οι εκδόσεις ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ συμπλήρωσαν μισό αιώνα παρουσίας στο εκδοτικό και γενικότερα στο πολιτιστικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια οι εκδόσεις ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ παρέμειναν μία αμιγώς ελληνική, οικογενειακή και υγιής επιχείρηση.

Έπειτα από δεκαετίες αδιάλειπτης ανέλιξης η οικογένεια Σμυρνιωτάκη κατέχει πλέον, μεταξύ άλλων, έξι σημαντικά εκδοτικά σήματα: ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ, ΩΚΕΑΝΙΔΑ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΙΣΟΡΡΟΠΟΝ και ΑΕΙΝ. Η παρουσία της τρίτης γενιάς της οικογένειας διασφαλίζει πλέον το εκδοτικό παρόν και μέλλον μας. Νέοι στόχοι, όπως η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, το ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα κ.ά., έχουν εισαχθεί στην καθημερινή επιχειρηματική πρακτική μας.

Σημαντικό κομμάτι της εκδοτικής μας παραγωγής αφορά το ποιοτικό εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, προσεγμένα παιχνιδοβιβλία, εκπαιδευτικά και λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και εφήβους με απαιτήσεις, σχολικά βοηθήματα και εποπτικό υλικό διδασκαλίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στη νέα μας παρουσία στην κατηγορία των πολυτελών συλλεκτικών λευκωμάτων με το εκδοτικό σήμα ΑΕΙΝ, τα οποία διακρίνονται για τη μοναδικότητά τους.

Πρόσφατα η εκδοτική δραστηριότητά μας απέκτησε νέα στέγη, το υπερσύγχρονο τριώροφο κτίριο (κατάστημα, αίθουσα εκδηλώσεων, γραφεία) στο εκδοτικό κέντρο της Αθήνας, Ιπποκράτους 16 & Σόλωνος, από όπου γίνονται τόσο η παρουσίαση όσο και η κεντρική διάθεση των βιβλίων μας.